[Blog 3:] We sluiten het af

Gepubliceerd op 23 december 2022 om 13:51

[Leestijd 5 minuten]

Om het jaar 2022 af te sluiten schrijf ik mijn 3de blog, het jaar dat de webshop Winchtech.eu en Lieronline.nl 2 jaar en 2 maanden bestaat. Ik kan je mededelen dat ik trots ben, trots op het bedrijf en trots op de producten.

Een groot aantal producten laat ik zelf maken, op basis van wensen, kwaliteiten en specificaties.
Dit als het kan in mijn favoriete kleuren combinatie oranje en vaak ook zwart.  Oranje de kleur van veiligheid, opvallendheid en de kleur dat nou eenmaal goed match met de kleur zwart. Zwart de kleur van industrieel, robuustheid en camouflage.

Als het gaat om onze lieren zijn deze voornamelijk uitgevoerd in de kleur zwart met een oranje bar.
Een lier hebben is iets waar je best mee mag pronken, maar het mag ook weer niet zo zijn dat de lier het middelpunt is van de auto. Om dan toch de lier te laten shinen is daar dan net die oranje tint die om de hoek komt kijken.

Maar om je eerlijk te zeggen is het bovenstaande niet alleen de reden. Waarom ik ook voor de combinatie oranje met zwart kies is omdat ik mezelf wil onderscheiden met de rest, ik wil m`n eigen producten vanuit de verte al kunnen herkennen, hoe meer ik mijn eigen producten tegenkom hoe gemotiveerde ik raak.

 

Als beloofd in mijn 2de blog laat ik jullie mee kijken in het bedrijf en neem ik je mee in hoe dat ik de kwaliteit kies. 

Winchtech bestaat voornamelijk uit elektrische lieren en toebehoren als touwen, D sluitingen  en klapschijven. Eigenlijk alles wat benodigd is bij het gebruik van een lier. De meest verkochte lier is dan ook de Winchtech 6100 uitgevoerd met touw of staalkabel. Het touw dat voornamelijk gebruikt wordt op “off-road” voertuigen, en de staalkabel dat gebruikt wordt op autoambulances en aanhangers. De 6100 staat voor 6100 kilogram maximale (rollend) trekvermogen, een trekvermogen dat lijkt op overkill als het gaat om treksterkte maar dat ik in mijn ogen helemaal niet is.

Als voorbeeld;
Je bent een autohandelaar dat een lier wilt gaan monteren op een oprijwagen, en handelt in grote en kleine voertuigen, dan wil je niet dat je voor het moment komen te staan dat je een Toyota Landcruiser (2400KG) wilt laden en dat je 2500kg lier het begeeft omdat deze maximaal moet gaan werken wil het de zwaar wegende landcruiser getrokken krijgen. Wat je namelijk niet moet vergeten is dat een trekvermogen spreekt over een maximale rollend trekvermogen. Daar is geen rekening gehouden met de hellingshoek van de oprijplaten, en al helemaal niet wanneer er toevallig 1 of meerdere wielen blokkeren. Aanvullende spreekt het voor zich dat je nooit het maximale van iets moet gaan vragen, of lijkt het je slim om dag in dag uit met een auto 200km/h te rijden 😊?

Bij een lier op een voertuig dat geschikt is voor in het terrein adviseren we om rekening te houden met het dubbele gewicht van je auto. Ben je nou zo`n hardcore offroader dat graag de diepste moddergate in duikt dan wil ik je adviseren om rekening te houden met 3x het gewicht van je auto.

Terugkomend op de Winchtech 6100, de lier die speciaal voor ons is samengesteld met de volgende specificaties;

  • Motor: 6.5pk/4.8kw (12V)

De motor uitgevoerd met 6,5pk dat in combinatie met de versnellingsbak zorgt voor een (onbelaste) lijnsnelheid van 5,4 seconden per meter staalkabel of touw.

  • Relais: 400 ampère (waterdicht)

Het relais dat waterdicht is uitgevoerd en bestand is tegen weer,  wind en off-road fun

  • Vrijloop

De vrijloop die je de mogelijkheid bied om de staalkabel of touw uit te rollen zonder (elektrische) ondersteuning, de hendel is door ons zo uitgevoerd dat deze doormiddel van een handeling te bedienen is.

  • Verstevigd frame

Als je de Winchtech 6100 goed bekijkt zie je dat thv de trommel het frame is uitgevoerd met een soort oren waaraan de oranje bars zijn bevestigd, deze “oren” zijn door ons bewust toegepast. Doordat er meer materiaal aanwezig is rond het bevestigingspunt is de kans op breken bij een hoge belasting drastisch afgenomen.

  • Trommel dikte

De trommel dat van dikker staal uitgevoerd is dan bij een vergelijkbare lier, ook dit is bewust.

Wanneer de staalkabel of touw ongelijk oprolt doordat je scheef trekt ontstaat er op een zijde van de trommel een enorme druk wat in het verleden wel eens een trommel heeft doen krom trekken, we leren graag en willen dan ook altijd met een reden blijven verbeteren.

  • Pakking tussen de elektromotor en trommel, Pakking tussen de versnellingsbak en trommel

En als laatste maar dan ook gelijk een van de belangrijkste punten is de afwerking. Uitgevoerd met meerdere pakking wat doet voorkomen dat er water en vuil komt op plaatsen dat niet gewenst is, zo is de Winchtech 6100 geschikt voor het gebruik in weer en wind.

Naast de bovenstaande toepassing zijn er nog meer onderdelen welke de Winchtech 6100 een sterke maar betrouwbare universele lier maakt. Een lier die universeel toepasbaar is voor op een auto, vrachtauto, aanhanger of zelfs een boot.

 

Om het jaar 2022 en m`n 3de blog af te sluiten wil ik je eens wat vragen;


Hoe vindt je dat we het tot nu toe doen? En wat vindt je van de Blogs?

Ik doe m`n best je mee te nemen in het verhaal van Winchtech en het bedrijf, er zijn namelijk geen geheimen, we zijn PUUR.

 

[Blog 4] waar vindt jij dat deze blog over moet gaan?
Laat het me weten en ik neem het in overweging πŸ˜‰.

 

Nu dan echt als afsluiting, bedankt en tot de volgende.

 

Leon Vernimmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.