[Blog 2:] Het ontstaan van

Gepubliceerd op 9 december 2022 om 12:03

Het ontstaan van, of anders gezegd hoe dat het allemaal is begonnen.

 

Het is begonnen samen met onze Daihatsu Rocky (rond 2008), de terreinauto die dan ook echt alleen nog maar geschikt was voor het terrein. Met een 2 liter benzine motor, 33 inch terrein banden en een Co2 sper in de achteras kwamen we vaak een heel eind in het terrein.

Geregeld reden we met een groep vrienden in Nederland op plaatsen als Havelte, Landsaard, Oss en meer van dat soort plaatsen. Daarnaast waren we ook te vinden in België (Sclayn) en Duitsland (Fursten forest), wat nu helaas omgetoverd is tot een wandelgebied.

 

Wanneer je met een groep rijd is de uitdaging net even wat groter, en is de vraag wie komt waar wel en wie komt waar niet. Het doel van het terreinrijden is dan ook vaak; ik blijf net zolang rijden tot het echt niet meer gaat.

 

Op dat betreffende moment waar het niet meer verder ging werd het tijd voor een upgrade aan de Rocky. En moest een heuse lier op de voorkant. Na wat zoekwerk vond ik een 12 volt elektrische lier met 30 meter staalkabel en een maximale trekvermogen van 5900 kilogram, wat ruim sterk genoeg was voor ons 1200 kilogram wegende Daihatsu Rocky.

 

Een lier op je auto is toch wel een van de next level upgrades. Wanneer het niet meer gaat op de paardenkracht van je auto of het profiel van je banden, neemt de lier het van je over en brengt je daar waar je weer op eigenkracht verder kunt. Binnen 20 meter van je auto is er altijd wel een vast punt te vinden om je lier aan te bevestigen. Het enige nadeel van een lier is wanneer jij een van de weinig bent dat in het bezit is van een lier, dat je vervolgens in het terrein kunt acteren als een of andere bergingsbedrijf. Ach anderzijds, in het veld helpt men elkaar!

 

Doordat de omgeving en de overige vrienden, welke reden met auto`s als Mitsubishi Pajero, Suzuki Samurai, Daihatsu Feroza en Nissan Patrol, zagen hoe verdomd handig zo`n lier eigenlijk wel was kwam al snel de vraag; waar heb je die lier vandaan, en doe mij ook zo`n ding! Voordat ik het wist was ik het verzamel depot van binnenkomende bestelde lieren die bestemd waren voor bekende in m`n omgeving.

Doordat ik bovengemiddeld handig was met het internet bleef het niet bij de elektrische lier maar kreeg ik ook verzoeken voor snorkels, spoorverbreders en sleeptouwen. Zonder dat het bedoelt was ontstond er een markt voor accessoires voor terreinvoertuigen, waarbij voornamelijk de vraag voor elektrische lieren bleef aanhouden.

 

10 jaar later en een aantal elektrische lieren later wilde ik iets anders. Iets voor mezelf, iets wat niemand anders (in mijn omgeving deed). Samen met een fabrikant ontwikkelde ik een lier dat de naam Winchtech mocht dragen.

Ik koos er bewust voor te starten met een eigen merk. Ik wilde niet andermans producten verkopen.
Doordat ik achter de naam Winchtech sta, heb ik de productie in eigen hand en kies ik voor de juiste kwaliteit.

 

Hoe ik de kwaliteit kies, vertel ik in mijn volgende blog.

Tot snel!

Groetjes,

Leon Vernimmen

Reactie plaatsen

Reacties

Nmr fabrication
2 jaar geleden

Inmiddels meerdere winchtech lieren mogen monteren en ik kan niet anders zeggen dat de kwaliteit super is.
Simpel aan te sluiten, en alle accessoires erbij die nodig zijn.