[Blog 1:] Het verhaal van

Gepubliceerd op 4 november 2022 om 09:22

Een keer iets minder over Winchtech of over een product, maar iets meer over mijzelf.
Dit met het doel om Winchtech persoonlijker te maken en het verhaal voor het ontstaan te vertellen. 

 

Mijn naam is Leon Vernimmen en ik woon samen met mijn vriendin en mijn zoon en dochter in Maurik.

Naast dat ik ondernemer ben, ben ik in het dagelijks leven aan het werk bij de brandweer en mag ik naast branden blussen ook gemeentes adviseren over risico`s tijdens evenementen.

 

Risico`s zijn er altijd en overal en helemaal risicovrij is niemand. Om risico`s te beperken gaat dit vaak gepaard met regels en wetten, iets wat gaat over verantwoordelijkheden maar ook verplichtingen.

 

Om te voorkomen dat het altijd alleen maar gaat over serieuze dingen en een strak regiem vindt ik het heerlijk om bezig te zijn met m`n hobby, m`n passie en m`n levenswerk. Iets waar ik bezig mee kan zijn zonder te veel hoeven na te denken.

 

Hetgeen waar ik energie van krijg is “offroad”, of dat nou op de motor op de quad of met een 4wd is. De geur van een verbrandingsmotor, of de (typische) lucht van transmissieolie doet iets met mij, iets wat mij (meestal) doet ontspannen.

 

Van peuter/kleuter af aan (jaren `90)  bracht ik al veel tijd door in de modder, in de buurt van een kampvuur of op de achterbank van een Toyota Hilux. Mijn ouders namen actief deel aan de offroad events van Joke’s Baggerberen, nu bekend als Jeebee.

 

Rond mijn 18de was ik in het bezit van een personenauto en een aanhanger en kocht ik al snel samen met m`n vader een auto voor in het terrein. Een Daihatsu Rocky 2 liter benzine, zo`n auto die dan ook alleen voor in het terrein nog geschikt was, een met een ploffende uitlaat en matige remmen. Maar met die auto hadden we schik voor 10. Al snel kochten we grotere banden (33 inch) en maakte we in de achteras een co2 sper (de kenners weten wat dat voor een sper is).

 

In de jaren daaropvolgend zag je steeds meer van die krachtige Nissan Patrol`s in het veld. Met veel geweld en zwarte diesel dampen kwamen die japanners zowat overal. Een wens die ik ook had, ooit een Nissan in het bezit. Al snel stond er een in België te koop (het had zo moeten wezen), een advertentie met weinig tekst en vage foto`s. Desondanks samen met de vriendin in de auto gestapt en vertrokken richting België, ter plaatsen bleek het te gaan om een Nissan Patrol y60 welke dienst deed op een boerderij en al een heel leven achter zich had. Evengoed maakte me dat niet uit, de Patrol koste dan immers ook niet heel veel.

 

Eenmaal thuis aan gekomen met de Japanner stond deze enkele weken in de hoek tot dat m`n vader vroeg; wat ga je er eigenlijk mee doen? Mijn antwoord was; Of ik verkoop de onderdelen en maak er geld van (ze waren immers best gewild), of ik bouw een eigen auto, MAAR dan wel zoals ik dat wilde.

 

In Engeland waren toentertijd van die extreme offroad wedstrijd en ook de Kroatië trophy was een wedstijd wat ik jaarlijks op de voet (doormiddel van video`s) volgende. Met die voorbeelden begon het avontuur en inmiddels 6 jaar later rijden we jaarlijks met een Team (vrienden) een aantal wedstrijden per jaar in landen als België en Frankrijk, een soort van hobby dat uit de hand is gelopen maar waar ik toch niet zonder zou kunnen.

 

Nu dat je mij een beetje hebt leren kennen, zal het je dan ook vast niet verbazen waardoor Winchtech is ontstaan. Het ontstaan van zal dan ook waarschijnlijk de titel worden van m`n volgende blog. 

 

Tot snel!

 

Leon Vernimmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.